Hevosen kilpailuluvat

Hevosen tai ponin kilpailukelpoisuudesta tai se vuosimaksuista ei vastaa seura, vaan kilpailija tai hevosen omistaja itse. Selvyyden vuoksi on alla esitetty muutamia käsitteitä lyhyesti.

Harjoituskilpailut ja seurakilpailut

Harjoituskilpailuihin ja seurakilpailuihin ei vaadita hevosen vuosimaksua tai rokotustodistusta. Rokottaminen on kuitenkin suotavaa. Jos seuraluokka on aluekilpailujen yhteydessä, tulee hevosella olla rokotusohjelman mukaisesti hoidetut rokotukset ja valmius esittää rokotustodistus kilpailupaikalla.

Jos seurakilpailun kutsu on julkaistu Kipassa ja kilpailuihin ilmoittaudutaan Kipan kautta, ei hevosen vuosimaksua tarvitse olla maksettuna. Hevonen tulee kuitenkin löytyä Kipan rekisteristä (ts. se on Hippoksen rekisterissä tai sillä on SRL:n myöntämä kilpailunumero).

Aluekilpailut ja kansalliset kilpailut

Jotta hevosella voi osallistua aluekilpailuihin tai kansallisiin kilpailuihin tulee sillä olla maksettu vuosimaksu. Maksu tulee hoitaa ajoissa, jotta se ehtii päivittyä KIPA:an ennen kauden ensimmäisiin kilpailuihin ilmoittautumista. Hevosen vuosimaksun viitenumeron löydät KIPA:sta hevosen tiedoista. Katso SRL:n ohjeet maksamiseen KIPA:sta. Hevosen tulee olla rekisteröity Suomen Hippokseen tai sillä tulee olla SRL:n myöntämä kilpailunumero. Kilpailunumero myönnetään hevosille, joita ei ole rekisteröity Suomeen, mutta joilla on EU-passi. Näissä asioissa ota yhteys SRL.

Aluekilpailuissa ja kansallisissa kilpailuissa tulee kilpailupaikalla järjestäjän niin pyytäessä näyttää hevosen rokotustodistus, josta selviää rokotusohjelman mukaiset hevosinfluenssarokotukset. Poniratsukoiden tulee kansallisissa kilpailuissa esittää ponin mittaustodistus ja aluekilpailuissa olla epäselvissä tilanteissa valmiita jälkikäteen se esittämään. Lisätietoja SRL⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Kansainväliset kilpailut

Ratsulla tulee olla voimassaoleva FEI-passi, josta on nähtävillä kulloinkin voimassa olevat FEI:n rokotussääntöjen mukaiset rokotukset. SRL vastaa kilpailijan ilmoittamisesta ja kilpailukelpoisuudesta KV-kilpailuissa. Näistä asioista enemmän tietoa SRL:n sivuilta.