Seuran esittely

Porvoon Mustang ry - Borgå Mustang rf (PoM) on porvoolainen ratsastusseura, joka on perustettu vuonna 1975. Jäsenmäärä on keskimäärin 300 jäsentä, joista noin kolmannes on junioreita (alle 18-vuotiaita) ja loput aikuisratsastajia.

Porvoon Mustang ry ratsastusseuran tarkoituksena on edistää ratsastusurheilua, kohottaa jäsentensä ratsastustaitoa ja -tietoutta sekä laajentaa ratsastusurheilun harrastajien piiriä.  Seura on Suomen Ratsastajainliiton jäsenseura. Aktiivisia lisenssin omaavia kilpailijoita on noin 60 ja lisäksi tilastoimaton määrä seuratasolla kilpailevia jäseniä. SRL:n toimihenkilölisenssi on noin viidellä jäsenellä.

Porvoon Mustang ry toimii yhteistyössä Porvoon Ratsutallin, Koivumäen tilan, PR-tallin, Hagnäsin tilan sekä muiden porvoolaistallien kanssa. Lisäksi yhteistyötä kehitetään Itä-Uudenmaan ratsastajat ry:n, Porvoon Hevosystävät ry:n  ja Ratsastusurheilijat ry:n kanssa.

Seuran jäsenet, jotka ovat myös SRL:n jäseniä, on vakuutettu tapaturmien varalta ratsastustuntien sekä muun siihen liittyvän toiminnan ajaksi.  Porvoon Mustang ry:n sekä Suomen Ratsastajainliitto ry:n tavoitteena on saada kaikki lajin harrastajat vakuutusturvan piiriin.

Porvoon Mustang ry:n ja Suomen Ratsastajainliitto ry:n päämääränä on ratsastuksen yhteiskunnallisen merkityksen vahvistaminen tuomalla julki lajin kasvatuksellinen merkitys, soveltuvuus kaikille ikäryhmille sekä vastuuntuntoa ja yhteistyötä kehittävä vaikutus.  Ratsastustoiminnassa hevosen hyvinvoinnin tulee olla aina etusijalla kaikessa toiminnassa.  Hevosen hyvinvoinnista tulee jokaisen huolehtia niin, että hevosen perustarpeet on järjestetty parhaalla mahdollisella tavalla ja lakien mukaisesti.

 

- - - -

 

Porvoon Mustang ry toivottaa kaiken ikäiset ja tasoiset ratsastuksen harrastajat tervetulleiksi mukaan seuraan. Seura pyrkii palvelemaan niin hevosista kiinnostuneita jäseniään, ratsastusharrastusta aloittelevia jäseniään, kuin aktiivisesti kilpailevia jäseniään. Porvoon Mustang ry tukee jäsenten kouluttamista, kilparatsastusta ja valmentautumista käytössä olevien resurssien mukaan. Lue lisää jäseneksi liittymisestä täältä.

Sara Nordström - Lukas of Lummerland c) Hanna Juvonen